Робота ЖДНЗ № 71 під час посиленого карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

03.Бер.2021
Робота ЖДНЗ № 71 під час посиленого карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)  ЖДНЗ №71 здійснює свою діяльність з урахуванням вимог санітарного законодавства та необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів,  які спрямовані на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Відповідно рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.03.2021 року, протокол №8, рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.03.2021 року, протокол №6, з метою впорядкування роботи закладу з 03 березня 2021 року, ЖДНЗ №71 функціонує з дотриманням посилених протиепідемічних заходів  у відповідності до вимог Постанови Головного санітарного лікаря України від 22.09.2020 року №55 « Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіту на період карантину карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

У закладі створено всі необхідні умови для дотриманням працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники, антисептичні засоби для обробки рук тощо). Проводиться: вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів; провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня за відсутності дітей. Медичний пункт закладу забезпечений необхідними засобами та обладнанням (безконтактними термометрами, дезінфекційними, в тому числі антисептичними засобами для обробки рук, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту); на території закладу розміщена інформація про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю.

Організація освітнього процесу здійснюється відповідно до вимог:

  1. Температурний скринінг дітей проводять при вході у заклад та кожні 4 години з занесенням показників у відповідний журнал довільної форми.

Діти, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань, ізолюються з відповідним інформуванням медичного працівника та батьків. При ізоляції важливо не допустити тривожних відчуттів у дитини та враховувати її психологічний стан.

  1. Прийом дітей до закладу під час карантину здійснює вихователь групи на території закладу, за межами його будівлі з 07.30 до 08.30, повернення дітей додому  з  17.00 до 18.00.

За несприятливих погодних умов приймання та/або передачу дітей відбувається в приймальних та/або роздягальних групових осередках закладу. За умови перебування на території закладу батьки або особи, які їх замінюють, повинні одягати респіратор або захисну маску, так, щоб були покриті ніс та рот.

  1. На вході до закладу організоване місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60 % для ізопропілових спиртів та понад 70 % для етилових спиртів.

Основним заходом гігієни рук в умовах закладу є миття рук з милом. Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом. Використання антисептиків відбувається виключно під контролем працівників закладу. Самостійний доступ дітей до спиртових антисептиків обмежений.

  1. Всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей (термометрія, навчання обробці рук антисептиком, миття рук, навчання правилам етикету кашлю тощо) проводяться в ігровій формі та за особистим прикладом працівників закладу.
  2. На період карантину розроблено:

– адаптивний графік прогулянок (з 10.00 до 12.00 – І половина дня, з 16.00 до 18.00 – ІІ половина дня) та занять на свіжому повітрі з метою недопущення об’єднання/змішування груп;

– проводяться додаткові ігри та вправи, які б доносили дітям важливість індивідуальних заходів профілактики та фізичного дистанціювання, надаються пріоритети активностям, що проводяться на відкритому повітрі;

– забезпечено процес організації харчування, що дозволяє мінімізувати кількість дітей, які харчуються одночасно, або одночасно перебувають за одним столом.